Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

سالانه ۴هزار نفر بر اثر آلودگی هوا در تهران جان می‌دهند
ر ئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران از مرگ سالانه ۴۰۰۰ نفر بر اثر آلودگی هوا خبر داد. زهرا صدراعظم نوری صبح امروز در مراسم تجلیل از سفیران هوای پاک با بیان این که این روز بهانه و تلنگری برای جلب توجه و افزایش حساسیت‌ها است گفت: ما در جهانی زندگی می کنیم که طی ۱۲ ماه اخیر دو میلیون نفر از مردم جهان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و می بنیم که همگان به تلاش افتادند که جلوی این روند را بگیرد اما چگونه است که ما سالانه شاهد مرگ ۷ میلیون نفر در جهان به علت آلودگی هوا هستیم اما حساسیتی دیده نمی شود. وی با بیان این که در شهر تهران سالانه ۴۰۰۰ مرگ در اثر آلودگی هوا و ناشی از آن ثبت می شود اظهار کرد: چه فرقی بین مرگ با کرونا یا آلودگی هوا وجود دارد و مرگ، مرگ است و باید حساسیتها افزایش یابد.

نامه نمایندگان کُردنشین مجلس به رهبر انقلاب در اعتراض به صداوسیما
ماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی از نامه ‌نمایندگان مناطق کردنشین به رهبر معظم انقلاب در اعتراض به اهانت به قوم کرد در یکی از برنامه های تلویزیون خبر داد و گفت که نمایندگان کرد این اتفاقات را بر خلاف منویات حضرت آقا تشخیص دادند و برای ایشان به عنوان یک ملجأ و پناهگاه نامه نوشتند که حضرت آقا در این راستا ورود مبارکی داشته باشند. سارا فلاحی در واکنش به توهین به قوم کرد در یکی از برنامه های تلویزیون گفت: گفتمان انقلاب اسلامی گفتمانی موسع و مترقی است که نه تنها توان ایجاد وحدت میان همه اقوام ایرانی را دارد بلکه توان گرد هم آوردن ملت های مظلوم جهان را دارد. وی افزود: مطابق قانون اساسی قانونگذار ماهیت و جوهر جهت گیری نظام را بر مبنای رعایت حقوق همه اقوام تنظیم کرده، همچنین نظرات امامین جامعه بر حفظ وحدت و یکپارچگی ملی است و دشمن نمی تواند این ساختار را با چالش مواجه سازد. در داخل هم باید همه عوامل و سیاستگذاران نهادها مخصوصا نهادهای دارای نقش تریبون و ویترین نظام از جمله صدا و سیما دقت زیادی در برنامه سازی و اجرا در مورد اقوام داشته باشند چون عدم دقت هم وحدت زدا بوده و هم باعث سواستفاده دشمن می شود.

نیکزاد: صداوسیما می‌گوید فیلم توهین به لباس کردی برای دو سال پیش است
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نطق جلال محمود زاده که انتقاداتی به صدا و سیما در خصوص حواشی لباس کردی مطرح کرده بود گفت: روز گذشته مسئولان صدا و سیما با اینجانب تماس گرفتند و گفتند که ویدیوی شبکه 2 سیما برای دو سال پیش است و محتوای آن را نیز قبول نداریم. علی نیکزاد در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به نطق جلال محمود زاده، رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس که انتقاداتی در مورد سخنان مجری شبکه 2 صدا و سیما در مورد لباس کردی مطرح کرد، گفت: روز گذشته از صدا و سیما با بنده تماس گرفتند و اظهار کردند که کلیپ شبکه 2 سیما برای دو سال پیش بوده و صدا و سیما نیز آن را قبول ندارد. بین اقوام در ایران هیچ فرقی نیست. کردها افتخار ایران و اسلام هستند. نیکزاد با بیان اینکه این مطلب درست نیست که بگوییم فقط به یکی از اقوام ظلم شده است گفت: با این حال مجلس به احترام نمایندگان کرد به صدا و سیما عکس العمل نشان داد و صدا و سیما نیز به ما گزارش داد که این کلیپ مربوط به دو سال پیش بوده و محتوای آن مورد قبول صدا و سیما نیست. ما برای همه با هم برادر و برابر هستیم.

ربیعی: هیچ پیامی از طرف تیم بایدن دریافت نکرده‌ایم
غلی ربیعی سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که فردا دولت آمریکا تغییر می‌کند، برخی از نزدیکان بایدن معتقدند او به برجام بر خواهد گشت آیا ایران به مذاکرات جدید تن خواهد داد، اظهار داشت: تمرکز ما در حال حاضر به احیای کامل برجام از سوی همه طرف های توافق است. و انتظار داریم که تمرکز دولت جدید آمریکا هم بر جلب اعتماد ایران از راه انجام کامل و فوری همه تعهداتش باشد. سخنگوی دولت ادامه داد: موضع ایران درباره بازگشت آمریکا به برجام از سوی مقامات کشور بارها اعلام و تکرار شده است. دولت امریکا باید ابتدا تعهدات خود را بر اساس برجام و نیز قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل انجام دهد و این تنها مسیر موجود پیش روی دولت جدید در امریکا است. ربیعی گفت: ضمن اینکه ما هیچ پیامی از طرف تیم آقای بایدن دریافت نکرده‌ایم. تا وقتی اطمینان پیدا نکنیم که آمریکا ضمن بازگشت بی قید و شرط به تعهدات خود، به این وظایف قانونی بطور کامل عمل خواهد کرد، مذاکره ای بی معناست.

فرمانده کل سپاه: ما احساس نیازی به برجام نمی‌کنیم
فرمانده کل سپاه: ما احساس نیازی به برجام نمی‌کنیم. چون رزاق ما خداست. آمریکا نمی‌تواند ملت گرسنه خود را سیر کند. تکیه‌گاه ماه خدا است و ظالمان تکیه گاه ما نیستند. حتی میل خفیف هم نداریم. امروز تمرکز ارتش آمریکا به حفظ کنگره آمریکا محدود شده است. نظام آمریکا پوسیده است. در قلب آمریکا ارتش آمریکا از کنگره در برابر مردم خشمگین آن دفاع می‌کند. سنگر آنها به کنگره آمریکا منتقل شده است. نور خدا جلوه کرده است. این امتداد دفاع مقدس و تاثیر ولایت فقیه است. ما با اعتماد بیشتر به خدا و تبعیت محض از ولایت فقیه ، ایمان و باور ایستاده‌ایم. راهمان را یافته‌ایم. فرمول‌های غلبه بر دشمن را آموخته‌ایم. وعده‌ها حق هستند. خداوند خلف وعده نمی‌کند.

تلویزیون: مجری برنامه جنجالی ممنوع‌التصویر نشد؛ گفتیم برود استراحت کند
تهیه‌کننده برنامه «عصر خانواده» درباره حضور نداشتن مجری زن این برنامه در چند وقت اخیر توضیح داد. علی اکبر کریمی تهیه‌کننده برنامه تلویزیونی «عصر خانواده»، درباره ممنوع التصویری رزیتا قبادی مجری این برنامه، گفت: رزیتا قبادی مجری برنامه «عصر خانواده» ممنوع التصویر نیست؛ چرا که هیچ نامه‌ای برای ما نیامده است و تنها به یک تذکر بسنده شد.وی ادامه داد: بعد از اتفاقات اخیر برنامه و جنجالی که پس از به کار بردن یک کلمه توسط مهمان برنامه شب یلدای ما ایجاد شد، تصمیم گرفتم خانم قبادی دو هفته استراحت کنند. ان شاء الله او از هفته آینده در جمع گروه عصر خانواده حضور خواهد یافت. گفتنی است؛ برنامه عصرگاهی شبکه دو تلویزیون به خاطر اینکه مهمان شب یلدایش مردم را به انجام رقص دعوت کرده بود، جنجالی شد.

عیسی کلانتری: محیط‌زیست را سیاسی و امنیتی نکنیم
عیسی کلانتری: وقتی من وزیر کشاورزی هستم، قانون من را موظف کرده است خودکفا شوم و کاری به مصرف آب ندارم، وزارت نیرو خودش مصرف‌کننده است و کاری به پایداری ندارد و در حالی قانون جامع آب از سوی وزارت نیرو با عنوان بهره‌بردار نوشته می‌شود که جای محققان با دیدگاهی زیست محیطی خالی است. رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: زمانی این چالش ها بیرون می‌زند. منابع محیط زیست ما پایمال می‌شود و این مساله نه امنیتی است و نه سیاسی است و به آن انگ زد این کشور باید پایدار بماند. مقام معظم رهبری بارها گفته‌اند مساله محیط زیست مساله این دولت و آن دولت نیست. وی افزود: مساله امنیت و سیاست را باید از محیط زیست خارج کنید و بگذارید محیط زیست برای مردم باقی بماند

سردار جعفری: مثل وضع امروز که امید به برجام و دیگران داریم، بنی‌صدر هم حین جنگ می‌خواست مذاکره کند
سردار عزیز جعفری: یکی دیگر از ویژگی‌های دفاع مقدس که گفتیم نابرابری بود، همه قدرت‌ها رژیم بعث عراق را پشتیبانی می‌کردند و ایران در تنهایی و تحریم کامل بود، اما حضور مردم این نابرابری را جبران‌کرد. وی بیان داشت: اوایل جنگ با نگاه غیرمردمی بنی‌صدر، ارتش عراق توانست بسیاری از نقاط را تصرف کند و بنی‌صدر رفت خدمت امام و‌ گفت باید مذاکره کنیم. امام گفت اگر نمی‌توانی کنار بنشین و حرف مذاکره نزن. اما وقتی فرماندهی عالی جبهه به دست افراد انقلابی چون صیاد شیرازی افتاد، با نگاه به ظرفیت‌های داخلی توانستیم خرمشهر را آزاد کنیم. امکانات ما که همان بود، اما مهم نگاه به ظرفیت‌های مردمی و ظرفیت‌های موجود بود. مثل وضع امروز که امید به برجام و دیگران داریم و وضع این است، اما اگر نگاهمان عوض شود، آزادی خرمشهرها در پیش است. جعفری ادامه داد: این هم از نکات دیگری است که باید منتقل شود. ابعادی که امروز به درد جامعه می‌خورد، باید از دفاع مقدس حفظ و ‌منتقل شود.

حداقل فضای کلاس برای هر دانش‌آموز ۴ متر مربع
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت:حضور برای دانش آموزان در مدارس اختیاری است و در مناطق زرد و آبی پایه اول و دوم بازگشایی می‌شوند. مدارسی که حداکثر ۵۰ دانش آموز در کل مدرسه داشته باشند، می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌ها کلاس‌های حضوری را برگزار کنند. کلاس‌ها حداکثر ۱۰ نفره خواهد بود و ما ۴ مترمربع برای هر دانش آموزان فضا نیاز داریم. هر مدرسه‌ای که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکند، تعطیل خواهد شد./باشگاه خبرنگاران

ذوالنوری: تحریم‌ برطرف نشود، دوربین‌ها جمع می‌شود
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی:اگر تحریم های نفتی و بانکی ایران برطرف نشود، تمام دسترسی‌های آژانس طبق پروتکل الحاقی لغو می‌شود و ارتباط ما با آژانس در حد NPT خواهد شد. دوربین‌های آنان جمع آوری خواهد شد؛ در قانون اخراج بازرسان آژانس پیش بینی نشده است. حضور بازرسان به تناسب ماموریتشان در ایران است.

کاهش محبوبیت ترامپ رکورد زد
یک نتایج نظرسنجی جدید نشان می دهد که در واپسین روزهای حضور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید فقط ۳۴ درصد آمریکایی ها عملکرد وی را به عنوان رئیس جمهوری قبول دارند. مقبولیت ۳۴ درصدی یک درصد کمتر از همه موارد قبلی پایین ترین محبوبیت شغلی ترامپ است. ترامپ تنها رئیس جمهوری است که در تمام دوران هایی که از سال ۱۹۳۸ مقبولیت شغلی روسای جمهوری آمریکا ارزیابی شده نتوانسته به میزان محبوبیت شغلی ۵۰ درصد برسد./ایرنا

عذرخواهی آقای داور از پرسپولیسی‌ها به خاطر پنالتی جنجالی
داور دیدار تیم های فوتبال پرسپولیس و فولاد اعلام پنالتی به سود تیم اهوازی را اشتباه عنوان کرد و گفت: به خاطر این اشتباه سهوی از هواداران پرسپولیس عذرخواهی می‌کنم./مهر

مهدی کروبی به عیادت قدرت الله علیخانی رفت
حجت الاسلام مهدی کروبی با حضور در منزل شیخ قدرت الله علیخانی، از او عیادت کرد.این دیدار روز گذشته انجام شد و حجت الاسلام مهدی کروبی با حضور در منزل علیخانی از نزدیک جویای حال وی شد./ایلنا

بهتر است رئیسی در قوه قضاییه بماند
حجت الاسلام محمدتقی رهبر، عضو جامعه روحانیت مبارز به خبرآنلاین گفت:تا جایی که بنده اطلاع دارم، ابراهیم رئیسی گفته است برای انتخابات ۱۴۰۰ نمی آید. معتقدم بهتر است آقای رئیسی همین سنگر قوه قضاییه که مهمترین سنگر نظام است را محکم نگه دارد و حفظ کند. برای انتخابات ریاست جمهوری، افراد قوی، باتجربه، انقلابی، سرروزگار چشیده بسیاری هستند که بیایند ما در کشور نیرو کم نداریم. هنوز نمی دانم آقای قالیباف قصد دارند برای انتخابات بیایند یا خیر، اما آقای قالیباف نیرویی فعال و ورزیده است.افراد نباید خودشان را بُکشند تا رییس جمهور شوند. افراد در هر مقامی که هستند باید خدمت کنند. جامعه روحانیت طرفدار وحدت و انسجام است و به دنبال انتخاب اصلح است. جامعه روحانیت نباید در گوشه و کنار بایستند بلکه در عرصه باشند.اگر اصولگرایان می خواهند موفق باشند فقط همدلی داشته باشند و از تکروی پرهیز کنند . اینکه جامعه روحانیت باید در کنار شورای ائتلاف بایستد با بالعکس، تصمیمی است که جامعه روحانیت باید بگیرد.

تکذیب شایعه درباره علت درگذشت مصباح یزدی
ایلنا نوشت: فرزند آیت الله مصباح یزدی شایعه مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر درگذشت مرحوم آیت الله مصباح یزدی بعد از تزریق واکسن فایزر به ایشان را شایعه ای دروغین خواند. حجت الاسلام علی مصباح یزدی در پاسخ به این پرسش که شایعه‌ای در برخی از صفحات فضای مجازی منتشر شده، مبنی بر این که مرحوم آیت الله مصباح یزدی بعد از تزریق واکسن فایزر از دنیا رفته اند، صحت دارد؟ اظهار داشت: نخیر؛ این شایعه ای است که تصویر آن را با ترفندهای فتوشاپ و امثال آن درست کرده اند. فرزند آیت الله مصباح یزدی افزود: اصل این شایعه دروغ است و مبنایی ندارد. در برخی از صفحات فضای مجازی، تصویری منتشر شده بود که ادعای فوق را مطرح می‌کرد و اکنون فرزند مرحوم آیت الله مصباح یزدی آن را تکذیب کرد.

محمد صدر: تندروها از پایگاه رأی ظریف هراس دارند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:190 کشور در دنیا، این کنوانسیون کنوانسیون مبارزه با جرایم فراملی و مبارزه با تامین مالی تروریسم را تصویب کرده و به عضویت آن در آمده اند.برخی می گویند استقلال ما از بین می رود درحالیکه ۱۹۰ کشور این موارد را تصویب کرده اند آیا ۱۹۰ کشور نسبت به استقلال خود بی تفاوت هستند؟! این ایرادات را کسانی می گیرند که دستی در کار ندارند. رییس کل بانک مرکزی می گوید ما اگر نپیوندیم به هیچ وجه نمی توانیم، تبادلات بانکی، مالی و تجاری با دنیا داشته باشیم و به خصوص شعب بانکی ما در خارج از کشور با مشکلات جدی روبرو می‌شوند. پایگاه رای محمد جواد ظریف باعث هراس از او شده است.

باید با شورای نگهبان گفت وگو کرد حتی اگر بی نتیجه باشد
قاسم میرزایی نکو نماینده مجلس دهم در روزنامه اعتماد نوشت:گفت‌وگو با حاکمیت باید یکی از راهبردهای اصلاح‌طلبان در مسیر انتخابات 1400 باشد.تقریبا در هر دوره انتخابات این گفت‌وگوها نه به شکل چندان گسترده صورت می‌گیرد ولی دیده‌ایم که نتیجه خاصی به همراه نداشته است.امروز جدای از این موضوع که چه کس و کسانی به عنوان نامزد در انتخابات ریاست‌جمهوری حضور پیدا می‌کنند، باید تکلیف‌مان با اقدامات صورت گرفته از سوی نهادهایی چون شورای نگهبان و قیچی نظارت استصوابی مشخص شود.نباید فراموش کنیم که با شکل‌گیری این گفت‌وگوها تکلیف‌مان روشن خواهد شد و می‌توانیم به بدنه اجتماعی خود و سایر اقشار جامعه نیز پاسخگو باشیم.

حسین راغفر: قیمت ارز می‌تواند از آنچه روحانی گفت پایین‌ تر هم بیاید
استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا: انتظار پایین آمدن قیمت ارز و سکه انتظاری واهی نیست. ارقام کنونی غیرواقعی هستند و این واقعیت تلخ اقتصاد ایران است. هر چه به سمت انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ پیش می رویم تعیین قیمت ارز می تواند سیاسی شود؛ به همین دلیل است که انتظار کاهش قیمت ارز به وجود آمده است./مدارا

منبع: تابناک

کلیدواژه: آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ غربالگری جنین کبری خزعلی حسن قالیباف اصل بسته ویژه خبری ظریف مصباح یزدی آلودگی هوا مازوت استیضاح ترامپ غربالگری جنین کبری خزعلی حسن قالیباف اصل آیت الله مصباح یزدی جامعه روحانیت عصر خانواده داشته باشند آلودگی هوا صدا و سیما دو سال پیش محیط زیست خواهد شد خبر هایی قیمت ارز خبر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۳۶۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»

سال گذشته مهدی نقویان، رئیس سیمافیلم عنوان کرده بود که مجموعه تلویزیونی «۸۷ متر» قرار است از طریق یکی از پلتفرم‌ها پخش شود، اما مخاطبان در این خصوص هیچ خبری دریافت نکردند تا اینکه کارگردان سریال خودش چندروز پیش، دست به کار شد و خبر داد که این مجموعه بعد از مدت‌ها بلاتکلیفی بالاخره بختش باز می‌شود و روی آنتن می‌رود.

به گزارش فرهیختگان، اما بحث تنها بر سر پخش یا عدم پخش سریال ۸۷ متر نیست. قضیه اینجاست که سانسور و حتی توقیف مجموعه‌های تلویزیونی از گذشته تاکنون ادامه داشته و در دوره مدیریت جدید براساس قول‌ها و شنیده‌ها نوع دیگری از مواجهه با سازندگان، هنرمندان و سلبریتی‌ها در دستورکار قرار گرفته بود که فاصله و شکاف پیش‌تر موجود میان برنامه‌سازان و مدیران رسانه ملی را عمیق‌تر جلوه می‌دهد.

پیمان جبلی از ابتدای حضورش در سازمان به‌عنوان رئیس این رسانه ملی همواره بر استفاده از تمام امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای جلب نظر مخاطب تاکید کرده بود. سابقه این رویکرد را می‌توان در اظهارنظرهایش مورد بررسی و مداقه قرار داد و در این زمینه به راستی‌آزمایی قول و فاصله آن تا عمل دست زد.

از شروع دوره جدید مدیریت وی و همین‌طور دیگر مسئولان تلویزیون درمی‌یابیم که این تمام ماجرا نیست و مدیران سازمان بارها با نگاهی نه‌چندان مثبت به مقوله حضور سلبریتی‌ها واکنش نشان داده‌اند. وقتی نسیم تغییر ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در جام جم را دربرگرفت، این گمان می‌رفت که براساس تصمیمات جدید دیگر نگاه مثبتی درخصوص سلبریتی‌ها و مدل حضورشان در سازمان وجود نداشته باشد.

وحید جلیلی، قائم‌مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی از ابتدای حضورش در این جایگاه نگاه ویژه‌ای به حضور افراد معروف در رسانه ملی نداشت و بی‌واهمه نگاه منفی خود در این رابطه را به سمع و نظر مخاطبان صداوسیما می‌رساند.

او در گفت‌وگو با ماهنامه سوره بیان کرده بود: «طوری حرف می‌زنند که یک جریان رسانه‌ای متنوع، رنگارنگ، پررونق و پرمخاطب داشتیم و یکباره افول کرد! دلیل اینکه تحول لازم و ضروری شد این بود که شما گفتید به ما اجازه دهید از آرمان‌ها کوتاه بیاییم و خط سبزی اداره نکنیم، تا می‌توانیم به سلبریتی‌ها میدان بدهیم که اینها برای ما مخاطب بیاورند تا نظام قوی شود. بعد از ۲۰ سال چه شد؟ هم مخاطب به‌شدت ریزش و افت کرد، هم سر بزنگاه‌ها کسانی که برکشیدید، از جبهه دشمن سر برآوردند.»

حتی دیگر مدیران صداوسیما نیز کم‌وبیش چنین دیدگاهی داشتند و مدام درخصوص حذف هرگونه سلبریتی‌محوری، مجری‌محوری و تهیه‌کننده‌محوری که غیرمنطبق با سیاست‌های رسانه ملی بوده،تاکید می‌کردند و به‌جای آن حرف از مدیریت منطقی و همکاری اصولی رسانه و چهره‌ها و تلاش جدی برای جلوگیری از تکرار آسیب‌های گذشته می‌زدند و این مهم را در دستور کار خویش و مجموعه زیردست‌شان قرار می‌دادند.

آنها این‌طور به مردم القا می‌کردند که دوره بدون میدان دادن بی‌برنامه به سلبریتی‌ها گذشته است و روال سابق در همکاری با افراد به‌اصطلاح مشهور با تغییراتی جدی مواجه می‌شود. دیری نپایید که نگاه به‌ظاهر تغییرناپذیر مدیران سازمان در برخورد با مساله مهم مواجهه با سلبریتی‌ها رنگ باخت و ریزش مخاطب رسانه ملی آنها را به این فکر انداخت که با تمام توان از همه ظرفیت‌های موجود برای بازگشت چهره‌ها و هنرمندان مغضوب رسانه، به صداوسیما استفاده کنند تا آب رفته به جوی بازگردد و قاطبه مردم به تماشای دوباره برنامه‌های تلویزیون رضایت دهند.

در همین راستا علی فروغی، مدیر شبکه سه سیما در نشست تبیینی رسانه و سلبریتی‌ها که در آذرماه سال ۱۴۰۲ در بیرجند برگزار شد عنوان کرد که از حضور سلبریتی‌های متعهد به انقلاب استقبال می‌کنیم و چهره‌های هنجارشکن فتنه ۱۴۰۱ به شرط پشیمانی می‌توانند به رسانه ملی بازگردند. قاطبه هنرمندان و چهره‌های محبوب مردمی علاقه‌مند نظام و انقلاب هستند و حاضرند با رسانه ملی کار کنند و ما هم از حضور این چهره‌ها در برنامه‌های مختلف صدا و سیما استقبال می‌کنیم.

ممکن است با برخی سلبریتی‌ها اختلاف سلیقه داشته باشیم، اما دشمن ما نیستند و آغوش صداوسیما برای تمام هنرمندانی که می‌خواهند برای مردم و نظام کار کنند باز است و ممنوعیتی وجود ندارد. حتی ریاست سازمان هم پس از فعل و انفعالات صورت گرفته و با لحاظ کردن نگاه منفی مخاطبان به فقدان حضور چهره‌های معروف و حتی محبوب در رسانه ملی در حاشیه اختتامیه جشنواره تلویزیونی مستند در آذرماه ۱۴۰۲ به‌شکل تلویحی حرف‌های گذشته خود و مدیرانش را پس گرفت و در رابطه با بازگشت مجدد سلبریتی‌ها به جام جم افزود: «اگر در چند جمله بخواهم بگویم، چهره‌ها باید در خدمت مردم، کشور، ارزش‌ها، اعتقادات و فرهنگ اصیل ایرانی باشند. ما دست همه چهره‌هایی را که در این زمینه حاضر هستند با رسانه ملی همکاری کنند به گرمی می‌فشاریم. درهای صداوسیما همیشه به روی آنها باز است و امیدواریم چهره‌ها هم در را به روی خود نبندند و از ظرفیت رسانه ملی به‌خوبی استفاده کنند.»

اکنون که مدیران سازمان صداوسیما عزم خود را برای به دست آوردن دل مخاطبان جزم کرده‌اند یا این‌طور وانمود می‌کنند، بد نیست به چند مورد از تغییر مواضع آنها در برخورد با سلبریتی‌ها و هنرمندان شناخته‌شده نگاهی بیندازیم و به‌طور مصداقی با روند دگرگونی‌ها و قبول واقعیت‌های برنامه‌سازی توسط مسئولان مرتبط همراه شویم.

عیاری و دردسری به اسم گربه

کیانوش عیاری در بخشی از برنامه استودیو هشت شبکه رادیویی نمایش اعلام کرد که سریال تلویزیونی ۸۷ متر از شبکه یک سیما روی آنتن خواهد رفت؛ ولی سابقه اخبار مربوط به پخش یا عدم پخش این سریال را باید در گذشته جست‌وجو کرد. این سریال سال ۱۳۹۵ استارت خورد و پس از وقفه‌های مختلف و گاه و بی‌گاه در راه تولید، کار تصویربرداری مجموعه در زمستان سال ۱۳۹۹ پایان یافت و برای پخش از صداوسیما در اختیار این سازمان قرار گرفت. درحالی‌که مخاطبان با خاطره خوشی که از تماشای مجموعه «روزگارقریب» نصیب‌شان شده بود انتظار پخش ۸۷ متر را می‌کشیدند به یکباره خبر رسید که این سریال نه‌تنها در مرداد سال ۱۴۰۰ روی آنتن شبکه یک نخواهد رفت، بلکه احتمال واگذار شدن این سریال به پلتفرم‌ها نیز وجود دارد.

اما این تمام ماجرا نبود و عیاری یکی از دلایل عدم پخش اثرش از سوی تلویزیون را حضور گربه‌ها در صحنه‌های داخلی و خارجی سریال عنوان کرد که این مساله با واکنش صداوسیما مواجه شد. پس از این اظهارات بود که شبکه یک سیما در جواب به کارگردان ۸۷ متر عنوان کرد: «برخلاف ادعای آقای عیاری، سابقه پخش سریال‌های مختلف از تلویزیون حاکی از آن است که نشان دادن برخی حیوانات مانند گربه و پرندگان در آثار نمایشی محل اشکال و حذف نیست، بلکه نمایش تصاویر مکرر، غیرضروری و نابجا در صحنه‌هایی از سریال برای نشان دادن رفت‌وآمد حیوانات در محیط خانه از سوی بازبین تذکر داده شده و تصاویری مانند غذا دادن به گربه در سریال از سوی بازبین ایراد گرفته نشده وصرفا تصاویر مکرر، محل اشکال بوده است.»

حال این‌طور به‌نظر می‌رسد که گویا مشکل پخش سریال ۸۷ متر به دلیل آنچه مدیران تلویزیون نمایش تصاویر مکرر و غیرضروری گربه بیان می‌کردند، پایان یافته و این مجموعه پخش خواهد شد.

برپایی دوباره مهمونی ایرج طهماسب در خانه میزبان

ایرج طهماسب، برنامه‌ساز محبوب و پرخاطره تلویزیون از سال‌ها قبل «کلاه قرمزی» را برای این سازمان تولید می‌کرد و با بازخورد بسیار مثبتی هم از طرف مخاطب روبه‌رو شده بود اما ماه عسل طولانی طهماسب و صداوسیما در سال ۱۳۹۷ به پایان رسید و وی به تنهایی راه پر از سنگلاخ برنامه‌سازی برای طیف وسیع مخاطبانش از کودک تا بزرگسال را به مدد پلتفرم‌ها در پیش گرفت و برای چند سال صداوسیما را در این مسیر تنها گذاشت. اما مدیران جدید پس از کش‌وقوس‌های فراوان توانستند با طهماسب برای حضور دوباره در جام جم به توافق برسند و بهار روابط خودشان با این هنرمند پیشکسوت را برای بار دیگر آغاز کنند.

فرزاد حسنی و حضور مجدد در قاب تلویزیون

محسن برمهانی، معاون سیما در مصاحبه‌ای که در آذرماه سال ۱۴۰۲ درباره حضور دوباره برندها در تلویزیون ترتیب داد، اعلام کرد تمام برندهایی که در سازمان صداوسیما در این سال‌ها موفقیت کسب کردند، جزء سرمایه‌های صداوسیما هستند و سازمان هم از هیچ برندی صرف‌نظر نمی‌کند و در حال مذاکره با همه آنهاست. یکی از این برندها یا همان چهره‌ها فرزاد حسنی بود که معاونت سازمان با صراحت از حضور دوباره او در قاب تلویزیون خبر داد. حسنی در نوروز ۱۴۰۳ اجرای برنامه «ای نسیم سحری عید شد» را در شبکه نسیم به عهده گرفت و توانست نگاه مثبت منتقدان و مردم را نسبت به اجرای خود به‌خوبی جلب کند و دل مدیران تلویزیون را نیز به دست بیاورد.

نمونه‌ها به اینجا ختم نمی‌شود و می‌توان این تغییر رویه در مدل برنامه‌سازی‌های صداوسیما را به‌صورت مشهود مشاهده کرد. رسانه، تنها امکانی برای انتقال پیام به دیگری نیست و به‌قدری فضای فراگیری را در اختیار دست‌اندرکارانش قرار می‌دهد که اگر نتوانند از آن به‌درستی استفاده کنند، تعامل میان خود و مخاطبان‌شان را از دست می‌دهند و وقتی کار از کار بگذرد هیچ نوش‌دارویی برای بازگشت مخاطب نمی‌تواند اعتماد از بین رفته را ترمیم کند و بافت‌های آسیب‌دیده را جوش بزند. به هر روی، اقدام مدیران سازمان در تغییر دیدگاه نسبت به استفاده از ظرفیت سلبریتی‌ها و افراد معروف را باید به فال نیک گرفت و آنها را به تداوم این رویکرد تشویق کرد تا رسانه ملی با آسودگی خاطر بیشتری به کار تولید برنامه برای مردم بپردازد و از حواشی دست‌وپاگیر خلاص شود.

دیگر خبرها

  • کل کل مجری صداوسیما بر سر سرخابی‌ها؛ جواب وزیر ورزش را خودتان ببینید | فیلم
  • ببینید | ادعای جنجالی یک کاندیدای انتخابات علیه نمایندگان مجلس
  • برادر همسر رهبر انقلاب: به واسطه های چند رجال سیاسی گفتم با هیچ کسی ملاقات نمی کنم /می خواهم در مجلس مستقل باشم
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • افشاگری جدید یک نماینده مجلس درباره دریافت خودرو فیدلیتی توسط نمایندگان
  • شهبازی جان، رفتی؟ درب را هم محکم پشت سرت ببند!
  • ببینید | ۳ تذکر مهم رهبر انقلاب به نمایندگان قبل از شروع مجلس دوازدهم
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • مجری پرحاشیه از صداوسیما کنار گذاشته شده؟
  • ورود جانبدارانه نمایندگان فرماندار به انتخابات مطلقاً ممنوع است